Vizsgálat és kontroll szürkehályog kezelésekhez

A szürkehályog műtét előtti szemvizsgálat

A vizsgálat teljesen fájdalmatlan, körülbelül 1,5 - 2 órát vesz igénybe.
Kérjük, hogy a megbeszélt időpontban kísérővel érkezzen.

Kérjük, hogy az alábbiak szerint készüljön fel a vizsgálatra:

  • A vizsgálat napja előtt ne viselje a lágy lencséjét 3 napig, a kemény lencséjét 3 hétig,
    a vizsgálatra szemüvegében érkezzen.

  • Hozza magával a következőket: személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, jelenleg használt szemüvege, kontaktlencséje adatai, korábbi szemészeti leletei és zárójelentései, belgyógyászati és egyéb vizsgálati eredményei és zárójelentései melyeket az elmúlt 3 évben kapott, lista a gyógyszereiről melyeket szed.

  • Egyen-igyon szokás szerint és vegye be a gyógyszereit.

  • Ne használjon sminket, parfümöt, kozmetikumot a vizsgálat napján, sminkjét alaposan távolítsa el. Kényelmes ruhát és cipőt viseljen.

  • Szemcseppekkel kitágítjuk a pupilláját, ezért a vizsgálat után néhány óráig homályosabb lesz a látása és fényérzékeny lesz a szeme. Gépjármű vezetését a vizsgálatot követő 24 órában nem javasoljuk. 

Ez egy nagyon alapos szemvizsgálat. Többféle korszerű műszerrel ellenőrizzük a szem állapotát és kiszűrjük az esetleges egyéb szembetegséget is. Többek között látásélesség vizsgálat, szemnyomás mérés és alapos szemfenéki vizsgálat történik fotó dokumentációval.  A szemvizsgálat során a szakorvos megállapítja a szürkehályog típusát, előrehaladottságát és a műtétre való alkalmasságát.

 A vizsgálat fontos része a beültetésre kerülő műlencse dioptriájának egyénre szabott megtervezése, amit egy speciális készülékkel végzünk el. Ennek a csúcstechnológiás computeres műlencse-tervező berendezésnek (Topcon Aladdin) a segítségével, az Ön egyéni igényeinek és egyedi adottságainak figyelembe vételével történik a beültetendő optimális műlencse megtervezése.

 A vizsgálat végén - az esetleges társbetegségek kiszűrésével- a szemész szakorvos tájékoztatja Önt az alkalmazható műtéti eljárásról, az ajánlott szemlencse típusáról, a műtéttel nyerhető előnyökről, a lehetséges kockázatokról és a várható eredményekről.

Részletesen megbeszéljük Önnel a tudnivalókat és természetesen választ kap a kérdéseire is.

Kontroll vizsgálat szürkehályog és lencse műtét után

A műtétet követő éjszakát pácienseink a klinika négy csillagos szállodai szobájában töltik, hogy teljes biztonságban érezzék magukat, orvosi illetve asszisztensi felügyelet mellett. Folyamatosan rendelkezésükre állunk, bármilyen gondjuk, kérdésük lenne, azonnal segítséget kapnak. Másnap reggel, a reggeli és a kontroll vizsgálat után térnek vissza otthonukba. Kísérője számára ajándékba adjuk a szállást, a reggelit és a wellness használatot.

Érkezhet kísérő nélkül is, 1-2 itt töltött éjszaka után önállóan haza tud menni, autót is vezethet, nem szorul kísérő segítségére.

A műtét után, ha nem kíván élni a szállás és az orvosi felügyelet nyújtotta kényelemmel és biztonsággal, akkor 1-2 óra pihenés után kísérőjével visszatérhet otthonába, másnap reggel várjuk az első kontroll vizsgálatra.

Mikor lesznek a kontroll vizsgálatok?

  • Az első kontroll a műtét utáni első napon lesz. Ekkor már érzékelni fogja a változást, a látás javulását. Reggel a kontrollvizsgálaton már sokkal élesebben, kontúrosabban és színgazdagabban fog látni, mint a műtét előtt.

  • Egy hét múlva várjuk a következő kontrollra. Ekkorra már magabiztosan fog közlekedni, a távolban is látja az ismerősei arcvonásait és már nemcsak a hangjukról ismeri fel őket. Közérzete, hangulata és ezzel együtt életminősége is javulni kezd.

  • Egy hónap múlva lesz még egy kontrollvizsgálat, ekkorra várható a teljes gyógyulás. Már teljesen stabil lesz a látása, újra élheti a szürkehályog előtti életét, hódolhat hobbyjának, teheti újra mindazt, amiben eddig gyenge látása korlátozta. Visszakapja látása élességét és a színeket.

P92 IT Solutions Kft. Pronay-kastély Széchenyi 2020