Jövő technológiája a jelenben: CustomVue® lézerkezelés csak nálunk

CustomVue® kezelés teljesen személyre szabottan

A CustomVue eljárás világújdonságnak számít a lézeres látásjavításban, ma még kevés klinika rendelkezik az ehhez szükséges teljes technikai felszereltséggel. Magyarországon egyedül a mi lézerközpontunk nyújtja ezt a professzionális lézerkezelést.


A CustomVue teljesen személyre szabott, egyedi kezelést jelent, mely bizonyítottan a ma elérhető lehető legtökéletesebb látásélességet eredményezi. Ez képviseli ma a csúcstechnológiát, számos korábbi fejlesztést és törekvést ötvöző komplett rendszer.

A kezelés rövidlátás esetén 0 és -12,0 D között, távollátás esetén 0 és +5,0 D között végezhető.

Ha valakinek a dioptriája meghaladja a -12 D-t, akkor nagyfokú rövidlátásról beszélünk, amit nagyfokú rövidlátást megszüntető műtéttel tudunk korrigálni.
Ha valakinek a dioptriája meghaladja a +5 D-t, akkor nagyfokú távollátásról beszélünk, amit nagyfokú távollátást megszüntető műtéttel tudunk korrigálni.

A CustomVue kezelés során az Abbott iDesign hullámfront készülék digitálisan rögzíti és továbbítja a lézernek a szem valamennyi apró eltérését, fénytörési hibáját, mint egy egyedi „ujjlenyomatot”. A lézerkezelés hullámfront-vezérléssel (Wavefront „Guided”) történik, a szemről készült egyedi digitális „ujjlenyomatot” teljes egészében leképezi az erre kifejlesztett legkorszerűbb Abbott Star S4 IR lézer a páciens szemén a kezelés során. Ennek köszönhető, hogy a CustomVue élesebb látást ad, mint az ezt megelőző „hullámfront elemzéssel segített” technikák, „hullámfront elemzés alapján” történő kezelések, melyeket más lézerközpontokban alkalmaznak.


A CustomVue tehát egy átfogó, komplett rendszer, melyben megvalósulnak, összekapcsolódnak és kiteljesednek a korábbi innovatív törekvések, általa végre elérhetővé vált a Szuper-Vizus, a tökéletes látás, mely a 100% vagy efölötti látásélességet jelenti. 
A CustomVue a legkorszerűbb lézeres látásjavítás teljes folyamatát jelenti, mely számos forradalmian  új technológiát is magába foglal (Iris Registration, VSS ™ és VRR ™, 3D ActiveTrak ™ ).

CustomVue® lépései

A CustomVue a következő négy lépésből áll:


1. Diagnosztika: A szem egyedi jellemzőinek, fénytörési hibáinak pontos feltérképezése iDesign, WaveScan hullámfront™ elemzéssel a szem 1260 pontján mért értékek alapján. Az emberi szem annyira egyedi, mint az ujjlenyomat vagy a DNS, nincs két egyforma.

2. Kiértékelés: A digitális adatokat, a diagnosztikai információkat szabadalmaztatott Fourier algoritmusok alapján elemzi a program, modellezi a páciens szemének egyéni adottságait.


3. Kezelési terv: A digitálisan meghatározott és kiértékelt magasabb rendű fénytörési hibák tökéletes korrigálására a speciális fejlesztésű program teljesen személyre szabott, egyéni kezelési tervet készít.


4. Egyedi kezelés: A hullámfront-vezérelt STAR S4 IR excimer lézerkezelés tökéletesen korrigálja, a VSS ™ és VRR ™ technológia valamint az Iris Regisztráció biztosítja a kezelési tervben foglaltak pontos végrehajtását és a lézerkezelés egyedülálló precizitását.


Ennek a négy lépésnek az eredménye a teljesen személyre szabott CustomVue lézerkezelés, mely bizonyítottan minden eddiginél tökéletesebb látást, Szuper-Vizust nyújt a pácienseknek. A CustomVue kezeléssel élesebb látás érhető el, mint ahogyan a kezelés előtt szemüveggel vagy kontaktlencsével látott a páciens.

 

Milyen előnyöket nyújt a CustomVue® ?

 

  A ma elérhető lehető legjobb, legélesebb látást nyújtja a CustomVue.

 • Felismeri és figyelembe veszi a tervezés és lézerkezelés során a páciens szemének egyedi jellemzőit.
 • CustomVue WaveScan hullámfront mérések lényegében egy 3 dimenziós "ujjlenyomatot" képeznek a szem optikai rendszeréről, melyek így teljesen egyéni és 25-ször pontosabb információt adnak, mint a hagyományos vizsgáló eszközök.
 • Minden eddiginél nagyobb precizitással és részletességgel dolgozik az Abbott iDesign WaveScan hullámfront elemző (aberrometer) berendezésünk, lehetővé teszi ezáltal az eddiginél jobb látásélesség elérését és megvalósulását a kezelés során.
 • Ez egy komplett rendszer, a legkorszerűbb technológiák egész sorozatát foglalja magába: iDesign WaveScan hullámfront elemzéssel egyedi digitális térkép („ujjlenyomat”) készül a szem 1260 pontjáról, Iris Regisztráció, teljes mértékben hullámfront-vezérelt lézerkezelés (Wavefront „Guided”), VSS ™ és VRR ™, 3D ActiveTrak ™.
 • Ez a jövő technológiája a jelenben: teljesen automatikus a digitálisan mért és rögzített információk továbbítása a lézerhez, az eszközök egymással kommunikálva hozzák létre a lehető legjobb kezelési eredményt.
 • CustomVue eljárás az FDA széleskörű engedélyével rendelkezik (ez a világon a legszigorúbb Egészségügyi Szakhatóság), mely természetesen sok éves kutatási és  klinikai vizsgálatra épül.

Szaruhártya

A tökéletes látásélesség eléréséhez és megtartásához több dologra is szükség van:

 • Az alkalmassági vizsgálat során több speciális műszerrel megmérjük, digitálisan rögzítjük és a speciális számítógépes program illetve algoritmus kiértékeli a szem elsődleges, másodlagos és egyéb magasabb rendű fénytörési hibáit valamint a szaruhártya egyéni adottságait, melyek alapján egyéni kezelési tervet készítünk minden egyes páciensünk számára.
 • A legkorszerűbb lézerberendezéseket alkalmazzuk, melyek a mért és kielemzett adatokat és egyéni adottságokat figyelembe véve tökéletesen korrigálják a kezelés során a páciens valamennyi fénytörési hibáját, lehetővé téve ezzel a 100%-os, vagy akár 125% , 150% fölötti látásélesség elérését is.
 • A lézerkezelés utáni kontrollvizsgálatok során a külföldi tapasztalatokat is magába foglaló, tökéletes biztonságot adó, bevált protokollt követve érjük el, hogy végleges maradjon a kezeléssel elért látásjavulás.
 • Mindezeknek együttesen, illetve a CustomVue technológiának köszönhető, hogy pácienseink élesebben látnak a lézerkezelés után, mint előtte szemüveggel vagy kontaktlencsével.
  Kezelt pácienseink körében gyakori a 100% fölötti látásélesség, 125%, 150%, de akad 200% is!

Aberrométer, hullámfront elemzés, topográfia

Ezekkel a szakkifejezésekkel gyakran találkozhat a látásjavító lézerkezelésekkel kapcsolatban. Ezek speciális vizsgálóeszközök, amelyek segítségével egyénre szabottá tesszük minden egyes páciensünk kezelési tervét. Nézzük meg közelebbről, közérthetően!


Aberrométer, más néven hullámfront elemző (iDesign, WaveScan)
Az elsődleges fénytörési hibákat dioptriában fejezzük ki, ezeket korrigálni tudja a szemüveg és a kontaktlencse.
Az emberi szemnek azonban vannak másodlagos, magasabb rendű, nagyon apró fénytörési hibái is, melyek befolyásolják a látásélességet, de szemüveggel vagy kontaktlencsével nem korrigálhatók. Ezeket az apró, másodlagos és ennél is magasabb rendű fénytörési hibákat térképezi fel és méri meg az alkalmassági vizsgálaton az aberrométer, melyet magyarra hullámfront mérőként fordítottak.

A szem egyedi jellemzőinek pontos feltérképezése klinikánkon egy minden eddiginél pontosabb méréseket végző Abbott iDesign, WaveScan hullámfront™ elemző berendezéssel történik, mely a szem 1260 pontján mért értékek alapján tökéletesen feltérképezi a páciens szemének az optikai rendszerét. Úgy is mondhatnánk, hogy a szemről egy 3 dimenziós digitális „ujjlenyomatot” készít. Az emberi szem optikai rendszere annyira egyedi, mint az ujjlenyomat vagy a DNS, nincs két egyforma emberi szem.


Ezt a vizsgálatot minden páciensünknél elvégezzük, de csak a Custom Vue FemtoLasik egyénre szabott kezelés esetén képezi le és korrigálja teljes mértékben a lézer ezt a szemről készült digitális „ujjlenyomatot”.


CustomVue nélküli kezeléseknél is figyelembe veszi ezeket az egyéni értékeket a kezelési terv, de csak a legfontosabb értékeket, nem valamennyit.


A másodlagos és az ennél magasabb rendű fénytörési hibákat (aberrációkat) egyedül a flying spot excimer lézer képes figyelembe venni és kikorrigálni a lézeres látásjavító kezelés során. CustomVue FemtoLasik esetén teljes mértékben hullámfront-vezérléssel történik a lézerkezelés.

Aberrometer

Az elsődleges fénytörési hibák megszüntetésével el lehet érni a 100%-os látásélességet.


A másodlagos fénytörési hibák megszüntetésével 100% fölötti látásélességet is el lehet érni, melyre a hullámfront elemzésen alapuló flying spot excimer lézerkezelés tökéletesen alkalmas.


Topográfia
A szem felszínének, a szaruhártyának feltérképezését jelenti a cornea topográfia, mely az alkalmassági vizsgálat egyik legfontosabb része.
Egy speciális diagnosztikus vizsgálóeszköz elemzi a szaruhártya felszínét, az eltéréseket, az egyéni adottságokat. A szem 6 200 pontjáról készít felvételt és egy domborzati térképhez hasonlítható ábrát készít a páciens szaruhártyájáról. A vizsgálat néhány percet vesz csak igénybe, a szem érintése nélkül történik, így semmilyen kellemetlenséget nem érez a páciens.
A topográfia és az aberrométer által mért értékeknek köszönhetően egyénre szabjuk, a flying spot excimer lézerrel pedig megszüntetjük a fénytörési hibákat, így érjük el a 100% fölötti látásélességet!

Topcon Aladdin 

A lézeres látásjavító kezelés célja, hogy a szem egyéni optikai hibáját korrigálja a szaruhártyán és ezáltal elérje a lehetséges maximális látásélességet, ami 100% fölötti is lehet, akár 125% vagy 150% is.

 

P92 IT Solutions Kft. Pronay-kastély Széchenyi 2020