Dr. Szentkirályi Béla

Dr. Szentkirályi Béla

Orvosigazgató, vezető főorvos, refraktív sebész, FemtoLasik és PRK lézeres látásjavító kezeléseket valamint olvasószemüveg lézerkezeléseket végez. Alkalmassági vizsgálatra, lézerkezelésre és kezelés utáni kontroll vizsgálatokra várja pácienseinket.

1988-ban végezte el az Orvostudományi Egyetem általános orvosi szakát,
1993-ban tette le sikeresen a szemész szakorvosi vizsgát.

Szakmai továbbképzése érdekében letette a szemész kontaktológus szakvizsgát is, kibővítve praxisát a különböző lágy és kemény típusú kontaktlencsék rendelésével és forgalmazásával.
Szakmai pályafutása kezdetétől a 
zöldhályog konzervatív, nem sebészeti úton történő gyógyítása terén folytatott tanulmányokat.

1997-ben a 
hazai refraktív sebészet egyik úttörőjeként képesítést szerzett a rövidlátás, távollátás és asztigmatizmus lézeres kezelésében. 

Mára több mint 20 ezer PRK és FemtoLasik kezelést végzett el, ez nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő szám, megbízható, biztonságot adó szakmai tapasztalatot jelent.

2004 óta a fővárosi III. kerület békásmegyeri területének részlegvezető szemész főorvosa.
2000 óta
igazságügyi szemész orvos-szakértőként segíti a vitatott, bíróságra kerülő kérdések eldöntését.
 

Tudományos munkásságát különböző szakmai konferenciákon tartott előadások jellemzik, rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi továbbképzéseken.

Dr. Sipos István

Dr. Sipos István

Szemészeti központunk szemsebésze. Szürkehályog műtéteket, nagyfokú rövidlátást és távollátást megszüntető lencseműtéteket (tiszta lencsecsere) valamint utóhályog lézeres kezeléseket végez.
Műtét előtti vizsgálatokra, szemműtétekre és kontroll vizsgálatokra várja pácienseinket.

1991-ben a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi karán kapott diplomát.
Orvosi pályája kezdetén kutatóként dolgozott élettan-neurobiológiai szakterületen a Debreceni, Ulmi és Poitiersi Egyetemen, 1997-ben Ph.D. fokozatot szerzett.
1999-től a Debreceni Egyetem Szemészeti klinikájának szemorvosa volt, az elektrofiziológiai labort és a kontaktlencse szakrendelést is vezette.
2003-tól a Szent Rókus Kórház Szemészeti Osztályán dolgozott, ahol széleskörű műtétes tapasztalatra tett szert.
2007-től főként szürkehályog sebészettel foglalkozik a Szent Rókus Kórház egynapos sebészetén jelenleg is, valamint több intézményben szakrendel és operál. Eddig körülbelül 6 000 szürkehályog műtétet végzett.
Egynapos szemsebészeti részlegek elindításában vesz rész, fiatalabb kollégái számára műtét-technikai oktatást tart.
Ismereteit rendszeresen, hazai és nemzetközi konferenciákon és továbbképzéseken szélesíti.

 

Dr. Albert Katalin Klára

Dr. Albert Katalin Klára

Lézerközpontunk operáló szemorvosa, aki szürkehályog műtéteket, nagyfokú rövidlátást és távollátást megszüntető lencseműtéteket (tiszta lencsecsere) valamint utóhályog lézeres kezeléseket végez. Műtét előtti vizsgálatokra, szemműtétekre és kontroll vizsgálatokra várja pácienseinket.

2000-ben szerezte meg az Orvosi diplomáját a Budapesti Semmelweis Egyetemen Általános Orvostudományi karán.
2000-2002 között Semmelweis Egyetem I. sz. Szemészeti Klinikáján dolgozott rezidensként, többek között Dr. Nagy Zoltán Zsolt professzor mellett, ahol PRK és LASIK lézeres látásjavító kezeléseket is végeztek.
2003-ban Tatabányai Szent Borbála Kórház Szemészeti Osztályán dolgozott.
2006. évben tette le a szemész szakorvosi szakvizsgát, kiválóan megfelelt minősítéssel.
2003. év óta dolgozik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Szemészeti Osztályán,
2013. év óta szemész adjunktusként.
A kórházi munkája jelentős részét a szürkehályog kezelése teszi ki, melynek részét képezi a diagnosztika, illetve a megállapított szürkehályog műtéti ellátása, műtét utáni kontroll vizsgálatok. A szürkehályog kezelésében a phakoemulsifikatios technikát sajátította el, eddig több mint 1 300 műtétet végzett. Ezen túl jelentős gyakorlati tudásra tett szert glaukoma kezelésében és a cukorbetegek szemészeti gondozásában is. Kórházi munkája mellett, magánrendelés keretében kiemelten foglalkozik kontaktológiával is. Rendszeresen részt vesz szakirányú továbbképzéseken, ahol a már megszerzett gyakorlati tudását rendszerezi, illetve a legújabb tudományos ismeretekre, eredményekre tud szert enni.

Dr. Tornai Ildikó

Dr. Tornai Ildikó

Szemész főorvos, szemsebész.
Orvos doktori diplomámat Budapesten a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szereztem. Ugyanitt tettem le a szemészeti szakvizsgát is.

Több mint 3 évtizede végzek szürkehályog műtéteket. A szürkehályog eltávolítás és a műlencse implantátió minden területén (monofocális, multifocális, cylinderes műlencse) az elvégzett több 20 ezer műtéttel nagy gyakorlatot szereztem.
Végzek minden tipusú zöldhályog ellenes műtétet, plasztikai műtétet és gyakorlatom van a vitreoretinalis sebészet terén is.
Közel 20 éven keresztül Magyarország egyik legnagyobb szemészeti osztályát vezettem. 2012 óta magánpraxist folytatok.
2010-től rendszeresen, azóta már több ezres számban végzek lézeres látásjavító műtéteket. Együtt örülök pacienseimmel, amikor boldogan újságolják, hogy szemüveg és kontaktlencse nélkül is teljes a látásuk.
Az elmúlt évek során a keratoconusos cross-linking műtétek terén is nagy gyakorlatot szereztem.
Érdeklődéssel és szeretettel várom azoknak a pácienseknek a jelentkezését, akik elhatározzák, hogy megszabadulnak a szemüvegüktől, és segítségemmel látásjavitó műtétet választva, ezt meg is tudják valósítani.
Kontaktlencse rendelést több mint két évtizede végzek.
Az elmúlt évtizedekben rendszeresen részt vettem hazai és külföldi kongresszusokon. Tudományos érdeklődésemet és tapasztalataimat több mint 100 előadásban, szakcikkben és könyvrészletekben osztottam meg. Tagja vagyok több magyar, európai és az amerikai szemészeti társaságnak.
Évek alatt felgyűlt tapasztalataimat rendszeres oktatás keretében adom át szemész szakorvosoknak, optometristáknak és háziorvosoknak.
Életemben a szakmai munka mellett a család mindig kiemelkedő szerepet játszott. Férjem is orvos. Közösen, egymás munkáját szakmai szinten is támogatni tudjuk.
Férjemmel, gyermekeimmel, vejemmel, menyemmel és 6 unokámmal összetartó, boldog nagy családot alkotunk. Ez a kiegyensúlyozott, nyugodt családi háttér lehetővé teszi, hogy pácienseknek nagy empátiával és türelemmel segíthessek.

Dr. Rácz Zsuzsanna

Dr. Rácz Zsuzsanna

Szemész-kontaktológus szakorvos, adjunktus.
Lézeres látásjavító kezelések előtti alkalmassági vizsgálatra valamint kontroll vizsgálatokra várja pácienseinket.
Egyetemi tanulmányait a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán végezte, 1987-ben sikeresen államvizsgázott.
Esztergomban, a kórház Szemészeti Osztályán kancsalság ellenes, szemhéj helyreállító és szürkehályog eltávolító műtéteket végzett. Látásromlások, szemgyulladások, zöldhályog kivizsgálásokat és kezeléseket végzett az alapellátás mellett.
1991 őszén sikeres szakvizsgát tett szemészetből.
1995 óta foglalkozik kontaktlencsével, 1998-ban kontaktológusi bizonyítványt szerzett. Azóta optikában és magán praxisában is foglalkozik lágy kontaktlencse rendelésével.
1997-től a váci Jávorszky Ödön Kórház Szemészeti Szakrendelőjében dolgozik, jelenleg adjunktusként. Szemészeti alapellátást végez: szemüvegrendelés, kancsal gyerekek ellátása, sérülések, gyulladások kezelése, kivizsgálások, glaukóma és diabetes gondozás, különböző szűrővizsgálatok zöldhályog, szürkehályog és szemfenéki meszesedés irányában.
Érdeklődésének megfelelő szakmai továbbképzéseken rendszeresen és aktívan részt vesz.

P92 IT Solutions Kft. Pronay-kastély Széchenyi 2020