Olvasószemüveg kezelés

40 év felett a szemlencse rugalmassága, a szem alkalmazkodóképessége folyamatosan csökken, ezért egyre homályosabban, elmosódottan látunk közelre. Ezt „öregszeműségnek” (presbyopia) nevezzük. Emiatt az évek előrehaladtával előbb-utóbb mindenkinek szüksége lesz olvasószemüvegre vagy multifokális szemüvegre, még azoknak is, akiknek korábban jó volt a látásuk.

Olvasószemüveg kezelés „monovison” technikával: a két szemet különbözőképpen kezeljük: az egyik szemet távolra, a másik szemet közelre állítjuk be élesen. „Egy szemmel látás” néven vált ismertté hazánkban. Ezt a kezelést FemtoLasik technikával célszerű elvégezni, de a korrekció elvégzése előtt kontaktlencsével érdemes pár hétig kipróbálni a látás ilyen jellegű beállítását. Általában könnyen megszokják és megszeretik a páciensek, de vannak kivételek. Az emberi agynak azt a különleges képességét használja ki ez a módszer, mely szerint ha a két szem által látott kép között csak kis különbség van, akkor az emberi agy a két képet tökéletesen összeilleszti. Az egyéni kezelési terv alapján a lézer az egyik szemet közeli-és középlátásra, a másik szemet távoli-és középlátásra állítja be. Ennek köszönhetően két szemmel élesen lehet látni közelre, távolra és közepes monitortávolságra is.

Olvasószemüveg vagy bifokális/multifokális szemüveg viselés helyett egyaránt alkalmazható a FemtoLasik „olvasószemüveg lézerkezelés”. A beavatkozás két lézeres, lebenyes FemtoLasik eljárás, mely klinikánkon hazánkban egyedülállóan CustomVue technikával történik, ennek minden előnyével. Ezek közül a legfontosabb a teljes mértékben egyénre szabott lézerkezelés, a minden eddiginél jobb látásélesség, a fájdalommentesség, a rendkívül gyors gyógyulás, a kezelés után 1-2 napon belüli újra munkaképes a páciens, visszatérhet a napi tevékenységéhez, autót vezethet. 

Az alkalmassági vizsgálat alapján dönthető el, hogy az olvasószemüveg-lézerkezeléssel elérhető-e, hogy Ön közelre és távolra is élesen lásson. Ez egy ambuláns, teljesen fájdalommentes beavatkozás, mely után a páciens azonnal élesen lát. Az olvasószemüveg-lézerkezelés menete megegyezik a FemtoLasik látásjavító lézerkezeléssel. A beavatkozás után otthonába távozhat vagy élvezheti a Prónay-kastély vendégszeretetét az előre lefoglalt szobájában vagy lakosztályában.

A lézeres olvasószemüveg-kezelés a 45-65 év közöttieknek ajánlott, akiknek a mobiltelefonjuk kijelzőjét vagy az újságokat egyre távolabb kell tartaniuk, hogy el tudják olvasni. Olvasószemüvegen gondolkodnak vagy már olvasószemüveget, bifokális vagy multifokális szemüveget viselnek és elegük van abból, hogy keresgélni, cserélgetni vagy megfelelően helyezni kell a szemüveget, hogy jól lássanak. Sajnos nem alkalmasak erre a kezelésre azok, akik azért nem látnak élesen, mert egyéb szemészeti betegségük (pl. szürkehályog, macula degeneráció stb.) van. Számukra a szürkehályog műtét, vagy a lencsecsere nyújthat megoldást.

P92 IT Solutions Kft. Pronay-kastély Széchenyi 2020