Lézer berendezéseink

Prónay-kastély lézer berendezései

Flying spot excimer lézerünk


Star S4 IR Flying Spot Excimer Laser (Abbott, USA)

Abbott cégről bővebb információ: http://www.abbottlasers.com/for-patients/ilasik-surgery/how-it-works.html
Világszínvonalon is csúcstechnikát képvisel a 2014-ben készült 5. generációs látásjavító excimer lézerberendezésünk. Számos egyedi technikai újdonsággal rendelkezik, melyek hozzájárulnak a biztonságos kezeléshez és a lehető legjobb látásélesség eléréséhez.
Ez a lézerkészülék képes a CustomVue® kezelésre, azaz teljes mértékben számítógép által hullámfront-vezérelt (Wavefront „Guided”), egyénre szabott kezelést is tud végezni, mely során a szemről készített teljes „ujjlenyomatot” tökéletesen rávetíti a szemre és korrigálja minden pontját.
CustomVue nélküli FemtoLasik és PRK kezelést is végzünk ezzel a lézerrel. Ennek során a készülék nem a teljes „ujjlenyomatot”, hanem csak a legfontosabb hullámfront értékeket veszi figyelembe és korrigálja, ezt egy „részleges ujjlenyomathoz” hasonlíthatnánk.
Ma még ez a leggyakrabban alkalmazott technológia hazánkban, azonban klinikánkon e mellett, a CustomVue FemtoLasik kezelést is választhatják pácienseink.

Az ecximer lézerünk technikai újdonságait szinte minden kezelés során alkalmazzuk, nemcsak a CustomVue technikánál:
Flying spot excimer lézer, melyet „repülő pont” kifejezéssel fordították magyarra. Egyedül a flying spot excimer lézer képes arra, hogy a hullámfront elemzővel (iDesign aberrometer) és a cornea topográffal mért vizsgálati értékeket is figyelembe vegye a lézeres korrekciónál.
IR technológia (Iris Registration Tehnology®) Ez a technológia a lézerkészülékek evolúciójának újabb állomása. Amikor az ember ülő pozícióból fekvő pozícióba vált, akkor a szem egy picit elfordul, ami ugyan minimális mozgás, de a lézerkezelés szempontjából mégis fontos. Ezt az apró „ciklotorziós” elmozdulást a legtöbb lézernél az orvos egy manuális beállítással kompenzálja.
Ebben a lézerkészülékben azonban az Iris Registration technológia egy számítógépes programmal digitálisan rögzíti a páciens szemén az írisz 48 különböző pontját ülő helyzetben és egy speciális software kiszámítja, majd kezelés közben automatikusan, tökéletesen kompenzálja az elmozdulást, ezáltal javítja a lézerkezelés pontosságát és kizárja az emberi tévedés lehetőségét. Klinikai kutatások bizonyították, hogy az Iris Registration precízebbé teszi a kezelést és ezáltal fokozza a kezelés eredményét, a lézerkezelés utáni látásélességet. Az Iris Registration technológia részét képezi a CustomVue technológiának.
VSS™ technológia (Variable Spot Scanning Technology): a lézer spot átmérője változtatható, a sugárnyaláb mérete optimalizálható a páciens egyedi adottságához.
VRR™ technológia: (Variable Spot Scan) a lézerkezelés alatt minimalizálja a termikus hatást, maximálisra emelve ezzel a szaruhártya védelmét és biztonságát a kezelés alatt.
3D Szemmozgás Követő Rendszer és írisz pozicionáló rendszer ActiveTrak™ (3D Eye Tracking)
Az FDA által is jóváhagyott tracker x, y, és z tengelyen, tehát 3D-ben minden irányban követi kezelés közben 2 speciális kamera a szem akaratlan mozgását. Ennek köszönhetően a kezelés közben a lézer képes követni a szemmozgást, így még a legapróbb korrekció is az egyedi kezelési terv szerint előre eltervezett helyére kerül, biztosítva ezzel a kezelés pontosságát, ezáltal a lehető legjobb látásélesség elérését.
Automatikus centráló rendszer (Active Track Automatic Centering)
A pupilla középponti eltolódásának kompenzálására is képes ez a lézerberendezés. Szabálytalan szem esetén a lézer figyelembe veszi a szabálytalanságot és alkalmazkodik a páciens egyedi adottságához.
Minőségbiztosítással rendelkezik a lézerberendezésünk: ISO 13485
A világon több mint 1700 lézerkészüléke működik az amerikai Abbott cégnek.

Flying Spot Excimer LézerAbbot Excimer Lézer  

Femtosecundumos lézerünk

iFS Advanced Femtosecond Laser, Abbott, USA 

Abbott cégről bővebb információ: http://www.abbottlasers.com, www.abbott.com/live-healthy/manage/eye-health.html


FemtoLasik kezelés esetén először ezzel a femtosecundumos lézerberendezéssel történik a szaruhártya-lebeny kialakítása, a lebeny felhajtását követően történik a lézeres korrekció, a második lézerrel, a flying spot excimer lézerrel.

A femtosecundumos lézerberendezések evolúciójában a 2014. év új fejlesztéseinek köszönhetően a klinikánkon működő legújabb, 5. generációs lézer kiemelkedő, egyedi tulajdonságokkal rendelkezik:

A páciens átfektetés nélkül kerül a femtosecundumos lézerberendezéstől az excimer lézerhez, teljes kényelmét és biztonságát szolgálva.

A lézer kezelő panele LCD érintőképernyős, mely korszerűségét tükrözi és a kezelést végző orvos munkáját könnyíti.

Oldalvágási szög („side cut”) 30-150 fok között, mely elősegíti a biomechanikai stabilitás fokozását, növeli a lebeny biztonságát. A lebeny speciális peremkialakítását teszi lehetővé, melynek köszönhetően a kezelés után a lebeny könnyedén visszasimul az eredeti helyére és gyorsan visszatapad.

Femtosecundumos lézer

Ez a berendezés képes ovális szaruhártya lebeny kialakítására is, melynek a még magasabb szintű biztonság a legnagyobb előnye. Ovális lebeny kialakításnál ugyanis szélesebb marad a rögzítő sáv, ezáltal könnyebb a visszaillesztés, még biztonságosabb a lebeny fel és visszahajtása, fokozott a biomechanikai stabilitás.

Ovális és kerek szaruhártya

A lézerberendezés fókuszáló feje 3 dimenzióban (3 D) mozgó lézer fej, tehát minden irányban akadálytalan és teljes a mozgása.

A klinikánkon működő lézerberendezéshez hasonló a világon közel 1.500, EU tagállamokban pedig közelítőleg 450 működik, melyek gyártója az Abbott (USA) cég.

P92 IT Solutions Kft. Pronay-kastély Széchenyi 2020