Lézer berendezéseink

Prónay-kastély lézer berendezései

Flying spot excimer lézerünk


Star S4 IR Flying Spot Excimer Laser (Abbott, USA)

Abbott cégről bővebb információ: http://www.abbottlasers.com/for-patients/ilasik-surgery/how-it-works.html
Világszínvonalon is csúcstechnikát képvisel a 2014-ben készült 5. generációs látásjavító excimer lézerberendezésünk. Számos egyedi technikai újdonsággal rendelkezik, melyek hozzájárulnak a biztonságos kezeléshez és a lehető legjobb látásélesség eléréséhez.
Ez a lézerkészülék képes a CustomVue® kezelésre, azaz teljes mértékben számítógép által hullámfront-vezérelt (Wavefront „Guided”), egyénre szabott kezelést is tud végezni, mely során a szemről készített teljes „ujjlenyomatot” tökéletesen rávetíti a szemre és korrigálja minden pontját.
CustomVue nélküli FemtoLasik és PRK kezelést is végzünk ezzel a lézerrel. Ennek során a készülék nem a teljes „ujjlenyomatot”, hanem csak a legfontosabb hullámfront értékeket veszi figyelembe és korrigálja, ezt egy „részleges ujjlenyomathoz” hasonlíthatnánk.
Ma még ez a leggyakrabban alkalmazott technológia hazánkban, azonban klinikánkon e mellett, a CustomVue FemtoLasik kezelést is választhatják pácienseink.

Az ecximer lézerünk technikai újdonságait szinte minden kezelés során alkalmazzuk, nemcsak a CustomVue technikánál:
Flying spot excimer lézer, melyet „repülő pont” kifejezéssel fordították magyarra. Egyedül a flying spot excimer lézer képes arra, hogy a hullámfront elemzővel (iDesign aberrometer) és a cornea topográffal mért vizsgálati értékeket is figyelembe vegye a lézeres korrekciónál.
IR technológia (Iris Registration Tehnology®) Ez a technológia a lézerkészülékek evolúciójának újabb állomása. Amikor az ember ülő pozícióból fekvő pozícióba vált, akkor a szem egy picit elfordul, ami ugyan minimális mozgás, de a lézerkezelés szempontjából mégis fontos. Ezt az apró „ciklotorziós” elmozdulást a legtöbb lézernél az orvos egy manuális beállítással kompenzálja.
Ebben a lézerkészülékben azonban az Iris Registration technológia egy számítógépes programmal digitálisan rögzíti a páciens szemén az írisz 48 különböző pontját ülő helyzetben és egy speciális software kiszámítja, majd kezelés közben automatikusan, tökéletesen kompenzálja az elmozdulást, ezáltal javítja a lézerkezelés pontosságát és kizárja az emberi tévedés lehetőségét. Klinikai kutatások bizonyították, hogy az Iris Registration precízebbé teszi a kezelést és ezáltal fokozza a kezelés eredményét, a lézerkezelés utáni látásélességet. Az Iris Registration technológia részét képezi a CustomVue technológiának.
VSS™ technológia (Variable Spot Scanning Technology): a lézer spot átmérője változtatható, a sugárnyaláb mérete optimalizálható a páciens egyedi adottságához.
VRR™ technológia: (Variable Spot Scan) a lézerkezelés alatt minimalizálja a termikus hatást, maximálisra emelve ezzel a szaruhártya védelmét és biztonságát a kezelés alatt.
3D Szemmozgás Követő Rendszer és írisz pozicionáló rendszer ActiveTrak™ (3D Eye Tracking)
Az FDA által is jóváhagyott tracker x, y, és z tengelyen, tehát 3D-ben minden irányban követi kezelés közben 2 speciális kamera a szem akaratlan mozgását. Ennek köszönhetően a kezelés közben a lézer képes követni a szemmozgást, így még a legapróbb korrekció is az egyedi kezelési terv szerint előre eltervezett helyére kerül, biztosítva ezzel a kezelés pontosságát, ezáltal a lehető legjobb látásélesség elérését.
Automatikus centráló rendszer (Active Track Automatic Centering)
A pupilla középponti eltolódásának kompenzálására is képes ez a lézerberendezés. Szabálytalan szem esetén a lézer figyelembe veszi a szabálytalanságot és alkalmazkodik a páciens egyedi adottságához.
Minőségbiztosítással rendelkezik a lézerberendezésünk: ISO 13485
A világon több mint 1700 lézerkészüléke működik az amerikai Abbott cégnek.

Flying Spot Excimer LézerAbbot Excimer Lézer  

Visszahívást kérek!

Szeretne jobban látni? Írjon nekünk!

Femtosecundumos lézerünk

iFS Advanced Femtosecond Laser, Abbott, USA 

Abbott cégről bővebb információ: http://www.abbottlasers.com, www.abbott.com/live-healthy/manage/eye-health.html


FemtoLasik kezelés esetén először ezzel a femtosecundumos lézerberendezéssel történik a szaruhártya-lebeny kialakítása, a lebeny felhajtását követően történik a lézeres korrekció, a második lézerrel, a flying spot excimer lézerrel.

A femtosecundumos lézerberendezések evolúciójában a 2014. év új fejlesztéseinek köszönhetően a klinikánkon működő legújabb, 5. generációs lézer kiemelkedő, egyedi tulajdonságokkal rendelkezik:

A páciens átfektetés nélkül kerül a femtosecundumos lézerberendezéstől az excimer lézerhez, teljes kényelmét és biztonságát szolgálva.

A lézer kezelő panele LCD érintőképernyős, mely korszerűségét tükrözi és a kezelést végző orvos munkáját könnyíti.

Oldalvágási szög („side cut”) 30-150 fok között, mely elősegíti a biomechanikai stabilitás fokozását, növeli a lebeny biztonságát. A lebeny speciális peremkialakítását teszi lehetővé, melynek köszönhetően a kezelés után a lebeny könnyedén visszasimul az eredeti helyére és gyorsan visszatapad.

Femtosecundumos lézer

Ez a berendezés képes ovális szaruhártya lebeny kialakítására is, melynek a még magasabb szintű biztonság a legnagyobb előnye. Ovális lebeny kialakításnál ugyanis szélesebb marad a rögzítő sáv, ezáltal könnyebb a visszaillesztés, még biztonságosabb a lebeny fel és visszahajtása, fokozott a biomechanikai stabilitás.

Ovális és kerek szaruhártya

A lézerberendezés fókuszáló feje 3 dimenzióban (3 D) mozgó lézer fej, tehát minden irányban akadálytalan és teljes a mozgása.

A klinikánkon működő lézerberendezéshez hasonló a világon közel 1.500, EU tagállamokban pedig közelítőleg 450 működik, melyek gyártója az Abbott (USA) cég.

P92 IT Solutions Kft. Pronay-kastély Széchenyi 2020
Visszahívást kérek